Zorganizowaliśmy szkolenie z zakresu obsługi podestów ruchomych!

Stowarzyszenie ŻAREK dzięki uzyskanemu dofinansowaniu na realizację projektu "Organizacja cyklu szkoleń i warsztatów tematycznych wpływających na poprawę bezpieczeństwa mieszkańców powiatu drawskiego oraz turystów” przeprowadziło szkolenie z zakresu obsługi podestów ruchomych dedykowane . strażakom Państwowej i Ochotniczej Straży Pożarnej.

Szkolenie odbyło się w dniach 31 sierpnia i 1 września 2019 roku na terenie Ochotniczej Straży Pożarnej w Kaliszu Pomorskim.

Dzięki nabyciu nowej wiedzy i umiejętności 8 ratowników PSP i OSP uzyskało uprawnienia do obsługi pojazdów specjalnych z podnośnikiem koszowym stanowiących wyposażenie jednostek ochrony przeciwpożarowej.

Realizacja zadania odbyła się na podstawie dofinansowania uzyskanego przez Stowarzyszenie ŻAREK w ramach „PROGRAMU OGRANICZANIA PRZESTĘPCZOŚCI i ASPOŁECZNYCH ZACHOWAŃ RAZEM BEZPIECZNIEJ im. Władysława Stasiaka na lata 2018 - 2020” (2019 r.) .

Cel szczegółowy: Bezpieczeństwo w miejscach publicznych ze szczególnym uwzględnieniem tworzenia lokalnych systemów bezpieczeństwa.