Wręczenie nagród w konkursach plastycznych!

W dniu 22 maja 2019 roku członkowie Stowarzyszenia ŻAREK wspólnie ze strażakami z Komendy Powiatowej Państwowej Straży Pożarnej w Drawsku Pomorskim oraz funkcjonariuszami Komendy Powiatowej Policji w Drawsku Pomorskim i Komisariatu Policji w Czaplinku uczestniczyli w spotkaniu zorganizowanym na terenie Przedszkola Publicznego w Czaplinku w trakcie, którego wręczano nagrody za udział w konkursach plastycznych pod tytułem „STOP POŻAOM TRAW” i „TRZEŹWO MYŚLIMY, WIĘC ODBLASKI NOSIMY”. W odpowiedzi na ogłoszenia konkursowe złożono blisko 250 prac konkursowych, spośród których wybrano te najlepsze i najcenniejsze. Dzięki uzyskanemu przez Stowarzyszenie ŻAREK dofinansowaniu na realizację konkursów w ramach realizacji zadania publicznego Gminy Czaplinek w zakresie przeciwdziałania uzależnieniom i patologiom społecznym oraz Powiatu Drawskiego w zakresie porządku i bezpieczeństwa publicznego uczestnicy otrzymali nagrody w postaci zestawów odblaskowych, które bezpośrednio wpłyną na poprawę ich bezpieczeństwa na drogach. Laureatom serdecznie gratulujemy i zapraszamy do wzięcia udziału w naszych kolejnych konkursach!