Projekt Czad - Równać Szanse

Wspólnie z Klubem Sportowym Orliczek i Grupą Medyczną Drawsko przeprowadziliśmy w Drawsku Pomorskim akcję pod kryptonimem Projekt Czad, podczas której rozdali wśród mieszkańców naszej okolicy 120 sygnalizatorów tlenku węgla. Wszystko po to aby w naszym mieście żyło się bezpieczniej. Projekt trwa od lutego br. roku. Do tej pory detektory CO można było pozyskać w konkursach Ośrodka Kultury w Drawsku Pomorskim, portalu internetowego drawskopomorskie.com oraz gazety Głosu Drawskiego. W celu uświadomienia społeczeństwu niebezpieczeństwa jakie niesie za sobą trująca substancja powstał także krótki film, w którym zagrała 4 letnia mieszkanka Drawska Pomorskiego Marta Stanek. Film ukazuje dramatyczną sytuację jaka może wyniknąć w przypadku braku czujnika w domu. Organizatorzy akcji dziękują wszystkim, którzy wspierali ich działania. "Naszym celem jest zwiększenie bezpieczeństwa w Powiecie drawskim" krótko podsumowują działania członkowie młodzieżowej grupy ratowniczej.