Odwiedziny u przedszkolaków z Wierzchowa!

W dniu 30 maja 2019 roku członkowie Stowarzyszenia ŻAREK wspólnie ze strażakami z Komendy Powiatowej Państwowej Straży Pożarnej w Drawsku Pomorskim oraz funkcjonariuszami Komendy Powiatowej Policji w Drawsku Pomorskim i Posterunku Policji w Wierzchowie uczestniczyli w spotkaniu zorganizowanym na terenie Przedszkola Publicznego w Wierzchowie.

W trakcie spotkania przeprowadzono prelekcję w zakresie zagrożeń związanych z wypalaniem traw, pożarami lasów oraz bezpiecznym wypoczynkiem w okresie wakacji. Nie zabrakło również tematów związanych z bezpieczeństwem pieszych na drogach ze szczególnym uwzględnieniem pory nocnej.

W trakcie spotkania na rzecz dzieci z Przedszkola Publicznego w Wierzchowie przekazane zostały zestawy odblaskowe, które zakupione zostały przez Stowarzyszenie ŻAREK dzięki uzyskanemu dofinansowaniu na realizację konkursów plastycznych w ramach zadania publicznego Powiatu Drawskiego w zakresie porządku i bezpieczeństwa publicznego.

Wszystkim dzieciom, nie tylko z Wierzchowa życzymy miłych i przede wszystkim bezpiecznych wakacji zapraszając tym samym do wzięcia udziału w naszych konkursach i innych inicjatywach.