Cykl zajęć profilaktyczno - edukacyjnych

Stowarzyszenie Żarek realizując projekt „Mówimy NIE dla środków psychoaktywnych” dofinansowany przez Województwo Zachodniopomorskie w ramach zadania publicznego z zakresu przeciwdziałania uzależnieniom we współpracy z funkcjonariuszami Komendy Powiatowej Policji w Drawsku Pomorskim oraz Komendy Powiatowej Państwowej Straży Pożarnej w Drawsku Pomorskim przeprowadzili cykl spotkań profilaktyczno – edukacyjnych dotyczących zagrożeń ze strony środków psychoaktywnych.

W szkoleniu udział wzięli specjaliści w dziedzinie leczenia uzależnień Pani Weronika Spolska i Jarosław Duda, którzy w trakcie dwugodzinnych spotkań dzielili się z młodzieżą ze szkół ponadpodstawowych swoimi doświadczeniami.

Zajęcia przeprowadzono w dniach: 18 września 2019 r. w Zespole Szkól Ponadpodstawowych w Czaplinku 24 listopada 2019 roku w Zespole Szkól Ponadpodstawowych w Drawsku Pomorskim 25 listopada 2019 roku w Zespole Szkól Ponadpodstawowych w Kaliszu Pomorskim 28 listopada 2019 roku w Zespole Szkól Ponadpodstawowych w Złocieńcu