1 000 detektorów tlenku węgla i 5 AED trafi do mieszkańców miasta i gminy Drawsko Pomorskie!

Niezmiernie miło nam poinformować, że zgłoszony przez członków Stowarzyszenia ŻAREK projekt „Poprawiamy bezpieczeństwo w naszej gminie” w wyniku przeprowadzonego głosowania w ramach Budżetu Obywatelskiego Gminy Drawsko Pomorskie w 2019 roku uzyskał dofinansowanie, którego łączna kwota wyniesie 94 650,00 zł. W ramach realizacji projektu na rzecz mieszkańców miasta i gminy Drawsko Pomorskie przekazane zostanie:

• 1 000 detektorów tlenku węgla,

• 5 zautomatyzowanych defibrylatorów zewnętrznych (AED), które umiejscowione zostaną w Szkołach Podstawowych w Nętnie oraz Mielenku Drawskim, obiekcie Ochotniczej Straży Pożarnej w Rydzewie, osiedlu mieszkalnym w Drawsku Pomorskim ul. Złocieniecka oraz na Dworcu PKP w Drawsku Pomorskim,

• kapsuła zewnętrzna zabezpieczająca AED przed wpływem czynników zewnętrznych,

• torba ratownicza wraz z szynami do stabilizacji złamań oraz kamizelką KED,

• 2 urządzenia do wytwarzania sztucznego dymu,

• zestaw manekinów do nauki udzielania pierwszej pomocy,

• 10 kompletów ubrań ratowniczych dla członków Szkolnej Grupy Ratowniczej funkcjonującej przy Szkole Podstawowej nr 1 w Drawsku Pomorskim.

Serdecznie dziękujemy za każdy głos oddany na nasz projekt i zapewniamy, że dołożymy pełni starań by projekt został zrealizowany na najwyższym poziomie!